TRY  
Türkçe  

Konya Araç Kiralama

Yayınlanma Tarihi: 05/02/2021

Konya Araç Kiralama

Konya'ya Yola Çık


 

Konya


Mevlânâ’nın Konya’sı mistik bir şehir olarak bilinse de köklü bir tarihe ve etkileyici doğal güzelliklere sahip bir kent. Türkiye’nin en büyük şehrini keşfetmek için bir araç kiralamak yapılacak ilk şeylerden biri. Aracınızı kiraladıktan sonra yerli halkın Konya’da ne yenir ve Konya’nın tarihi yerleri nereleridir gibi sorularımıza verdikleri yanıtlardan da yararlanabilirsiniz.

Konya’da ne yenir?


Konya’nın etli ekmeği, fırın kebabı, söndürmesi, çökertmesi ve tiridi meşhur. Konyalılara göre başka hiçbir yerde özellikle etli ekmeğin ve tiridin bu kadar lezzetlisini yiyemezsiniz. Bamya çorbası, Mevlânâ böreği ve zerdeyi de listenize eklemelisiniz.

Konya’da kahvaltı nerede yapılır?


Şehir merkezine 7,5 km uzaklıktaki Kahvehan Premium, Konyalıların favori kahvaltı duraklarından biri. Mekânın zengin Türk kahvaltısı günün ilk öğünü için iyi bir seçenek.
Champs Elysees ise yöresel tatlardan oluşan kahvaltısı ve bahçesiyle güne merhaba demek için en doğru ikinci yer.

Konya’da yemek nerede yenir?


Konya mutfağının meşhur fırın kebabı şehrin en bilinen restoranlarından biri olan Ali Baba Fırın Kebap’ta yenmeli. Şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktaki Cemo da etli ekmek denince akla gelen ilk yerler arasında.

Osmanlı ve Selçuklu yemeklerinden oluşan menüsüyle Somatçı, konuklarına harika bir akşam yemeği vadediyor. Konyalılar erikli kebap ve incirli et gibi iştah kabartan yemeklerin yanı sıra Somatçı’nın biber ve fihi ma fih çorbasını da tatmanızı tavsiye ediyor.

Tirit ve söndürme kebabı Konyalıların en sevdiği yemeklerin başında geliyor. Bu iki lezzeti tatmak için Kule Sini Restoran’ı tavsiye edenlere göre mekânın çökertmesi de nefis. Bir alışveriş merkezinin çatısında bulunan restoranın bir diğer artısı ise şehir manzarası.

Konya’da gezilecek yerler

Nasreddin Hoca’nın yaşadığına inanılan Akşehir, Konyalıların görmenizi önerdiği önemli yerlerden bir diğeri oldu. Şehir merkezine yaklaşık 135 km uzaklıktaki Akşehir gezinize Nasreddin Hoca’nın türbesiyle başlayabilirsiniz. Ne zaman yapıldığı bilinmeyen, 1905’te onarılan türbenin ardından Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni gezebilirsiniz. Hoca’nın maya çaldığı Akşehir Gölü de şehrin doğa bakımından en zengin, soluklanmak için en doğru noktalarından biri.
Birkaç saatinizi ayırabileceğiniz Meram Bağları, halkın “vaha” olarak tanımladığı bir yer. Şehir merkezine 27 km uzaklıktaki bağlar piknik alanları, yürüyüş yolları, çam ağaçları ve gül bahçeleri ziyaretçilerine huzur vadediyor.

Konya’nın tarihi yerleri


Konya’ya vardığınızda yapılacak şeylerden belki de en önemlisi Mevlânâ Müzesi’ne gitmek. Adı sevgi ve hoşgörüyle özdeşleşen büyük sufinin dergâhı, müze kompleksinin içinde yer alıyor. Dergâh, 1926’dan bu yana ziyarete açık. Merkezinde Yeşil Kubbe olarak da anılan Kubbe-i Harda Türbesi’nin bulunduğu müzede değerli el yazmaları, sabır taşları ve dergâha ait çok sayıda obje sergileniyor. Mesnevi’si ile insanların gönül dünyasını değiştiren Mevlânâ’ya bu kadar yakın olmak, sizin için de bambaşka bir deneyim olacak.
MS 327 yılında, Bizans İmparatoru’nun annesi Helena’nın yaptırdığı Aya Elena Kilisesi bölgede yaşamış Hıristiyanlardan kalan en önemli miras. Kilise, Konya merkezine yaklaşık 7 km uzaklıkta.

MÖ 3. yüzyıla uzanan geçmişiyle Kilistra Antik Kenti de tarihle ilgilenenlerin görmesi gereken bir yer. Kilistra, Konyalılara göre Kapadokya kadar ilgi çekici. Kilistra’da Bizanslılardan günümüze kalan süslemeleri, yazıtları ve yapıları görmeden Konya’dan dönmeyin.

Selçuklu mimarisinin özel örneklerinden biri olan İnce Minareli Medrese de görülmeye değer. Taş ve Ahşap Evler Müzesi olan medrese şehir merkezine 1,5 km uzaklıkta.

Konya’da gece hayatı

Günün yorgunluğunu atabileceğiniz Hilton Garden Inn’in barı Konyalıların gece için ilk önerisi. Şehir merkezine yaklaşık 11 km uzaklıktaki Rixos Hotel’de bulunan Club Inferno da uzun bir gece için en doğru adres.
Konya araç kiralama

Filo Konya ofisinden araba kiralamak şehri keşfetmenin en pratik yolu. Konya’da araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
Filo Konya Araç Kiralama Ofisi
Telefon: (0332) 247 7570

www.filokonya.com


Adresler

Kahvehan Premium: Yeni Meram Cad. Hamamlı Sok. No: 2 Meram Konya
Champs Elysees: Ayanbey Mah. Yeni Meram Cad. No: 229 Konya
Kule Sini Restoran: Ferit Paşa Mah. Kule Cad. No: 8 Selçuklu Konya
Ali Baba Fırın Kebap: Şems-i Tebrizi Mah. Şeref Şirin Sok. No: 5/A Konya
Cemo Etliekmek: Medrese Mah. Nalçacı Cad. Karatay Sitesi No: 2/C Selçuklu Konya
Somatçı: Akçeşme Mah. Mengüc Cad. No: 36 Karatay Konya
Nasreddin Hoca Türbesi: Akşehir Konya
Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi: Selçuk Mah. Ulucami Cad. Akşehir Konya
Akşehir Gölü: Akşehir Konya
Mevlana Müzesi: Aziziye Mah. Mevlana Cad. No: 1 Karatay Konya
İnce Minareli Medrese: Selçuklu Konya
Hilton Garden Inn The Bar: Aziziye Mah. Kışlaönü Sok. No: 4 Konya
Club Inferno: Rixos Hotel Ardıçlı Konya

Son Haberler

Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi

                   Hz...

Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi :        Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında...

Lüks Araç Kiralama

Lüks Araç Kiralama                         &n...

Oto Kiralama

Konya Oto Kiralama   Eflatunpınar Hitit Su Anıtı Konya tarihçesi Konya'nın Tarihî GelişimiKony...

Günlük Araç Kiralama

Günlük Araç Kiralama   Nasıl Rezervasyon Yapılır? On-line olarak  internet sayfasından ara...

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.filokonya.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -