TRY  
Türkçe  

Günlük Araç Kiralama

Yayınlanma Tarihi: 10/04/2021

Günlük Araç Kiralama

 

Nasıl Rezervasyon Yapılır?
On-line olarak  internet sayfasından araç kiralama seçimi yaptıktan sonra birkaç kolay adımla rezervasyon yapabilirsiniz.

Ya da 0552 501 42 42 No ’lu Çağrı Merkezimizi arayarak da rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Rezervasyonumun onaylandığını nasıl anlayabilirim?
Rezervasyon sonrasında e-mail, SMS vb. yöntemler ile geri bildirim ulaşacaktır. Bildirim gelmeyen Rezervasyonlar tamamlanmamış demektir ve teyit etmekte yarar bulunmaktadır. Onay ile birlikte tarafınıza bir voucher ulaşacak. Bu voucher ile Aracınızı teslim almaya gidebileceksiniz.

Mesai saatleri dışında aracı teslim alabilir miyim?
Rezervasyon Sistemimizde arama yaptığınız sırada, arama saatine göre, teslimat yapan ofislerin seçeneklerini göreceksiniz. Mesai saatlerinde daha fazla seçenek görebileceğiniz gibi, mesai saatleri dışına çıkılması durumunda sadece hizmeti devam eden ofislerimizin seçeneklerini görebileceksiniz. Mesai saatleri dışında teslimlerde ücretler de farklı çıkabilir. Bazı ofislerimiz bu hizmet için ek ücret uygulamaktadır.

Uçağım gecikir veya uçuş iptal edilirse ne olur?
0552 501 42 42 No ’lu Çağrı Merkezimiz veya ilgili ofis ile iletişime geçmeniz gerekecektir. Böylesi durumlarda ofislerimiz rezervasyonu iptal etmeyecek ve Aracı bekletecektir. Rezervasyon sırasında uçuş numarası verildi ise, ilgili ofis uçuş numarasından varış zamanınızı takip edecektir.

Ekstra ürünleri (Bebek Koltuğu, Navigasyon, Ek Sigorta vb.) nasıl satın alabilirim?
Tümünü satın almak rezervasyon işlemi sırasında mümkündür. Sonrasında da rezervasyona ilave edebileceğiniz gibi, ofislerden de satın almak mümkündür. Son dakikaya bırakarak işlemleri uzatmak veya kalmadı yanıtı ile karşılaşmamak için öncesinde satın almak isabetli olacaktır. İlgili ofisin altında ekstra ürün çıkmıyorsa, ofiste o hizmet, o an için yok demektir.

Aracı erken bıraktım, ücret iadesi alacak mıyım?
Hayır. Araç kiralama hesaplamaları aracı teslim alacağınız ve teslim edeceğiniz kesin saatler üzerinden yapılır. Belirtilen gün ve saatlerde Araç size aittir. Kullanılmayan saat veya günlerin ücret iadesi söz konusu değildir.

Ödeme işlemi nasıl gerçekleştirilir?
Yeni yasa gereği ödeme işlemi Kredi Kartları ile yapılmaktadır. Bunların dışında nakit, senet vb. ile ödeme şekilleri kabul edilmemektedir.

Kredi Kartım yok / Limitim yetersiz. Kiralama işlemi gerçekleştirebilir miyim?
Hayır. Araç kiralama işlemlerinde Kredi Kartı verilmesi zorunludur. Kredi kartının istenmesinin nedeni gelecek trafik cezaları, karayolları geçişleri, araç uzama talepleri, araç hasar bedeli vb. durumlarda tahsilat yapılabilmesi için kredi kartı zorunludur.

Kredi kartı başkasına ait olsa olur mu?
Araç Kiralama Sözleşmesine imza atacak kişi ile Kredi Kartı sahibinin aynı olması gerekmektedir. Sürücü olacak kişinin kendine ait Kredi Kartı yoksa da, Kredi Kartı sahibinin Sürücü Belgeli olması ve 2.sürücü olması halinde kiralama işlemi gerçekleşebilmektedir.

Ek sürücü nedir, Ek Sürücü için ödeme gerekiyor mu?
Kiralamada geneli itibarıyla bir kişi üzerinden hizmet başlar. Birden fazla kişi tarafından kullanılması halinde Sigortalar geçersiz kalmaktadır. Risk ’i üstlenmemek üzere, birden fazla kişi kullanacak ise, kullanıcıların Ek Sürücü olarak kayda girmesi gerekmektedir. Ek Sürücünün, konu ile ilgili bedeli ödemesi ve Araç Kiralama Sözleşmesine kayıt edilerek imzasının alınması gerekmektedir.

Araç tesliminde tüm sürücülerin sürücü belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunlu mudur?
Evet. Ek olarak; Rezervasyon numaranız, Nüfus Cüzdanı, Provizyon uygulanabilmesi için sürücünün adına olan Kredi Kartını bulundurmak zorundadır. (Eksik belgeler yüzünden alınamayan Araçtan HANGAR sorumlu tutulamaz. İptal prosedürü uygulanır.

Araç kiralamada yaş sınırı ve minimum ehliyet süresi var mıdır?
Sigorta şartları gereği Ekonomik sınıf Araçlarda 21 yaş ve 2 yıllık sürücü belgesi, orta ve üst Araçlarda 24 yaş ve 2 yıllık sürücü belgesi, Premium Araçlarda 28 yaş ve 3 yıllık sürücü belgesi sınırı bulunmaktadır.

Kiralama ücretine neler dâhildir?
Rezervasyon sisteminde, Aracın standart Kiralama Ücreti gelmektedir. Ücrete, Kiralama bedeli, KDV ve Standart Sigortalar dâhildir. Aynı ekran üzerinden, sağlanan ek hizmetleri (Bebek Koltuğu, Adrese teslimat vb.) seçerek satın alma işlemini sonlandırmak mümkündür.

Araç Kiralama Süresi nedir?
Araç kiralama süresi minimum 24 saattir. 24 saatten daha az süreli kiralamalarda 24 saat ücreti uygulanır.

Araç teslimatında prosedürler nelerdir?
Elinizde rezervasyonun gerçekleştirildiğine ve ödemenin gerçekleştirildiğine dair voucher olması gerekmektedir.
Kiraya verilen bütün Kiralık Araçların EGM kararı ile Kabis sistemine giriş yapılması zorunludur. Araç kullanıcılarına ait Ehliyet fotokopisi ve TC kimlik numarası, Yabancı müşterilerimizde uluslararası kimlik almamız yasal sorumluluktur.
En az provizyon bedeli kadar limiti olan kredi kartınız bulunmalıdır.
Yabancı ehliyete sahip olan kullanıcılardan pasaport kopyası alınması zorunludur.
Bu belgeler ibraz edildikten sonra kiraladığınız aracı teslim alabilirsiniz.

Bire bir seçtiğim araç değil de, muadil araç geldi. Niçin?
Araç resimleri temsilidir. Araç görselinin; model yılını, kasa tipini ve rengini dikkate almayınız. Teslim edilecek Aracın, önceki müşteriden geç gelmesi, müşterinin uzatma yapması Aracın hasarlı gelmesi, son anda önceki müşterinin başka ofise dönmesi gibi durumlarda farklı araç verilmesi başvurulan yöntemdir. Rezervasyon işlemlerinde, “X Araç vb.” ibaresi ile işlemler yapılmaktadır. Ofisler, bu aracı veya teknik olarak denk gelen Aracı teslim etmekle yükümlüdür. Muadil aracı yok ise, ücretsiz olarak bir üst aracın teslimi söz konusudur.

Ön Provizyon nedir?
Teslim aldığınız Araç ile ilgili depozito mahiyetinde bir Ön Provizyon (Kredi Kartından geçici limit blokajı) gerçekleştirilir. Dönüşünüzde Eksik yakıt, Ücretli Otoban Geçişi vb. tahsile konu unsurlar yok ise aynen iade edilecektir. Tahsile konu unsurlar var ise, tahsilat işlemi gerçekleştirilecek, kalan tutar iade edilecektir.

Ön Provizyon ne zaman iade edilir?
Ön provizyon iadesi kiralanan aracın geri tesliminden 15 ila 20 iş günü sonrası gerçekleşmektedir. Bu işlem bir tahsilat işlemi değil bir limit blokajıdır.

Kiralama Ofisi, kiralama sonrasında niye ek ücret aldı, kartımdan para çekti?
Eksik yakıt ücreti, ekstra ürün ücreti, araç km veya zaman aşımı, park ve trafik cezaları, araçta oluşan hasarlar, OGS/HGS geçişlerinizden dolayı olabilir. Konu ile ilgili Kiralama Ofisinin bilgisine başvurulması gerekmektedir.

Hasar bedelleri tarafımdan talep edilir mi?
Tek taraflı kazalarda mutlaka polis tarafından zabıt tutulmalıdır. Aracın altını vurma, hayvana çarpma vb. durumlar da bu kapsama girmektedir. Birden fazla aracın karıştığı kazalarda ise yasalar uyarınca, Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı eksiksiz şekilde tamamlanmalı, kazaya dâhil olan Araçların Ruhsatları, Sigorta Poliçeleri, Sürücü Ehliyetleri ve tüm Sürücülerin eksiksiz iletişim bilgileri tamamlanmalıdır. Söz konusu işlemlerin eksiksiz tamamlanması halinde, hasar bedelleri ilgili Sigorta Şirketleri tarafından karşılanacaktır.

Aracın kira kontratı üzerinde ismi yazılı kişilerden başkasına kullandırılması,
Aracın normal kullanım koşulları dışında kullanılması (aracın yüksek motor harareti ile kullanılması, kötü yol şartları veya patlak lastik üzerinde yürünmesi, araca yanlış yakıt doldurulması ve benzeri diğer durumlar),
Aracın trafik kuralları dışında kullanılması (yasal hız sınırlarının aşılması, kırmızı ışıkta geçilmesi ve benzeri diğer ihlaller),
Aracın alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında kullanılması,
Araçta taşınan bir yükün hasara veya kazaya sebep olması,
Aracın dikkatsiz ve tedbir alınmaksızın kullanılması (yağışlı havalarda yol şartlarına göre hız ayarlamasının yapılmaması, öndeki aracın yasal takip aralığından daha yakın takip edilmesi ve benzeri diğer kullanımlar),
meydana gelmiş bir kazanın veya çalınma durumunun anında müşteriye verilecek olan irtibat telefonlarına bildirilmemesi,
Aracın kaza yerinde terk edilmesi (doktor raporu ile saptanmış engelleyici bir durum olması durumu hariç),
meydana gelen bir kazada ilgili makamlardan 48 saat içerisinde gerekli raporların (trafik ve alkol raporu) alınmaması,
Aracın çalınması durumunda orijinal anahtarının ve ruhsatının teslim edilememesi,
onay alınmaksızın ve kira süresinin bitmesine rağmen aracın teslim edilmemesi,
Aracın içerisinde taşınan yüklerden ötürü araçta veya karşı tarafta bir hasar oluşması,
Lastik, cam veya farda hasar meydana gelen hasarlar Kaza Sigortası içerisine dâhil değildir.
3. şahıslara verilen hasardan doğacak maddi tazminat tutarları, mecburi mali mesuliyet sigortası teminatı kapsamında teminat altındadır. Teminat sınırları dışında kalan tutarlar için müşteri kendisi sorumludur.
Rezervasyon Sorgulama ve iptal işlemlerini nasıl yapabilirim?
 ana sayfasında sağ altta bulunan Rezervasyon sorgula sekmesinden tıklayıp, rezervasyon numaranızı ve e-posta adresinizi girerek rezervasyon sorgulama ve iptal talebinizi iletebilirsiniz. Ayrıca,  0552 501 42 42 No ’lu Çağrı Merkezimizi arayarak da rezervasyon iptalinizi yapabilirsiniz.

Son Haberler

Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi

                   Hz...

Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi :        Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında...

Lüks Araç Kiralama

Lüks Araç Kiralama                         &n...

Oto Kiralama

Konya Oto Kiralama   Eflatunpınar Hitit Su Anıtı Konya tarihçesi Konya'nın Tarihî GelişimiKony...

Günlük Araç Kiralama

Günlük Araç Kiralama   Nasıl Rezervasyon Yapılır? On-line olarak  internet sayfasından ara...

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.filokonya.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -