TRY  
Türkçe  

Ankara Araç Kiralama

Yayınlanma Tarihi: 05/02/2021

Ankara Araç Kiralama

Ankara'ya Yola Çık


 

Ankara


Anadolu kültürüyle metropol hayatını bir araya getiren Ankara’yı keşfetmek için yapmanız gereken ilk şey bir araç kiralamak. Yerli halkın Ankara’da ne yenir? Ankara’nın tarihi yerleri ya da Ankara’da gezilecek yerler nerelerdir gibi sorularımıza verdiği yanıtlar ışığında rahatça planlama yapabilirsiniz. Araç kiralama işlemi yapmak Ankara’da gezinizde sizlere oldukça fazla zaman kazandıracak ve Ankarayı daha fazla deneyimleyebilmenizi sağlayacaktır. Araç kiralama işlemini Budget Ankara araç kiralama ofisinden rahatça yapabilirsiniz. Araç kiralama işlemini gerçekleştirdikten sonra keyifli bir yolculuğa hazırsınız demektir.

Ankara’da ne yenir?

Ankara’ya özgü lezzetler bulmakta zorlananlara şehirde yaşayanların cevabı Ankara tava, çoban kavurma ve orman kebabı oldu. Şehrin bol susamlı ve koyu renkli simidinin methini de duymayan yok. Ankaralılar, her yerde karşılaşabileceğiniz Beypazarı kurusunu yerinde denemenizi tavsiye ediyor. Atatürk Orman Çiftliği’nin balı ve dondurması da midenizi şenlendirecek lezzetler.

Ankara’da kahvaltı mekânları


Ankaralıların günün en önemli öğünü için önerisi, zengin bir kahvaltı menüsüne sahip olan Gaga Manjero. Türkiye’nin birçok yerinden getirilen peynirlerden oluşan serpme kahvaltısı, damak tadına olduğu kadar göze de hitap ediyor. Güne daha yöresel bir kahvaltıyla başlamak isterseniz tercihinizi Hattena Hatay Sofrası’ndan yana kullanabilirsiniz.

Ankara’da yemek nerede yenir?


Şehir büyük olunca seçenek de çok oluyor. Ankaralılar farklı bir deneyim için Üstünel Köftecisi’nin denenmesi gerektiği konusunda ısrarcı. Bu samimi mekânda köfte sofraya tabaksız, salata da doğranmadan geliyor ve çatal bıçak kullanılmıyor. Köftelerin yanında servis edilen közlenmiş sarımsak ve domates de yemeğin lezzetine lezzet katıyor.
Meşhur sac tavanın ve kaburga dolmasının tadına bakmak için Ankaralıların vazgeçilmezi Tavacı Recep. Et konusunda Düveroğlu da oldukça iddialı. Mekânın beytisini, Antep lahmacununu ve baklavasını mutlaka denemelisiniz.
Vegan ve vejetaryen gezginler, menüsündeki sayısız seçeneği ve huzurlu atmosferiyle dikkat çeken Vegisso’nun yolunu tutabilir. Mercimek ve nohutla hazırlanan İzmir köfte, falafel, turşulu seitan dürüm ve sebzeli vegan mantı, et severleri bile cezbedecek kadar lezzetli.
Anadolu’nun kalbinde deniz ürünlerinden mahrum kalmak zorunda değilsiniz. Bunun için de en doğru yer Ara Sıcak. Adını bol çeşitli ara sıcak menüsünden alan mekânda ahtapot, kalamar dolması ve kremalı karides gibi lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Ankara’da gezilecek yerler

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Anadolu kültürünü ve tarihini günümüze taşıyan parçalara ev sahipliği yapıyor. Müzede, dünyanın en eski haritası olduğu düşünülen Çatalhöyük kent planını, Güzel Venüs adlı Ana Tanrıça Kibele heykelini ve Hititlere ait tanrı sembolünü de görebilirsiniz.
Şehir merkezinde yer alan Atatürk Orman Çiftliği, tarihi ve doğanın iç içe geçtiği özel bir yer. Atatürk’ün Türk tarımını geliştirmek için yaptırdığı çiftlik, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Saat Kulesi ve Mustafa Kemal’in Selanik’te doğduğu evin bir benzeri de çiftlikte görülebilir. Gezinizin ardından taze çiftlik ürünlerinden satın alabileceğinizi hatırlatalım.

Ankara’nın tarihi yerleri


Beypazarına giden yolun uzunluğunu gördüğünüzde araba kiralama işlemi yaptığınıza oldukça memnun olacaksınız. Zira, Beypazarının otantik ve huzurlu mekanları kadar Beypazarına giden yol da bir okadar huzurlu. Ankara merkeze 101 km uzaklıktaki Beypazarı, şehrin otantik yüzünü keşfedebileceğiniz bir yer.
Geçmişte Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerinde ticaret yolları üzerinde bulunan Beypazarı, bugünkü kimliğini Osmanlı döneminde kazanmış. Osmanlının izlerini taşıyan konaklarıyla meşhur Beypazarı’nın çarşısı da görülmeye değer. Bindallı ve yemeni satan dükkânların yanı sıra çarşıda çok sayıda bakırcı ve dokumacı bulunuyor. Bu ürünler sevdikleriniz için harika hediyeler olabilir. Çarşıda ayrıca ev yapımı tarhana, erişte, turşu ve Beypazarı kurusu gibi yöresel lezzetler de satın alabilirsiniz.


Beypazarı’nın Alaaddin Sokağı’da oldukça ünlü. Konakları ve mahalle kültürüyle özgünlüğünü koruyan sokaktaki en güzel yapı Abbaszade Mustafa Efendi Konağı. Günümüzde Yaşayan Müze olarak hizmet veren konakta Türk kültürü ve geleneklerini yaşatmak amacıyla çalışmalar sürdürülüyor. Müzeyi gezenlere Türk el işi sanatlarının anlatıldığı etkinlikler yetişkinlerin ilgisini çekerken, çocuklar Karagöz Hacivat gösterilerine büyük ilgi gösteriyor.

Mağaraları ve zengin bitki çeşitliliğiyle İnözü Vadisi, Beypazarı’nda doğayla buluşacağınız bir yer. Vadinin girişindeki Karamanoğulları’na ait Boğazkesen Kümbeti’ni de görebilirsiniz.
MÖ 2. yüzyılda yapıldığı düşünülen Ankara Kalesi, panoramik şehir manzarasıyla dikkat çekici. Atatürk’ün mezarının bulunduğu Anıtkabir ise bir Ankara klasiği. Dev komplekste Barış Parkı, Aslanlı Yol ve İstiklal Kulesi gibi pek çok yapıyı görebilirsiniz.

Ankara’da gece hayatı

Ankara’nın en eski barlarından biri olan Siyah Beyaz, güne keyifli bir nokta koymak isteyenlerin adresi. Şık bir atmosfere sahip olan James Cook Cafe & Pub da bir diğer seçenek. Geceyi dansla ve ünlü müzisyenlerin canlı performanslarıyla noktalamak isteyenler de soluğu Dib Sahne’de alıyor.
Ankara araç kiralama

Filo Konya rent a car ofisinden araba kiralama işlemi yapmak şehrin sayısız güzelliğini en pratik ve keyifli yoldan keşfetmenizi sağlayacak. Ankara araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemiz üzerinden rahatça yapabilirsiniz.

Filo Konya
Telefon: (0332) 247 7570

www.filokonya.com

Adresler

Gaga Manjero: Filistin Sok. No: 21 GOP Ankara
Hattena Hatay Sofrası: Balgat Mah. Osmanlı Cad. No: 41/A Çankaya Ankara
Üstünel Köftecisi: Tunç Cad. No: 86 Ulus Ankara
Tavacı Recep Usta: Dikmen Vadisi Hoşdere Girişi 5. Kapı Çankaya Ankara
Ara Sıcak: Çankaya Mah. Üsküp Cad. Çevre Sok. Çankaya Ankara
Düveroğlu: 8. Cad. Ümitköy Ankara
Vegisso: Tınaztepe Mah. Akyüz Sok: No: 27/4 Çankaya Ankara
Anadolu Medeniyetleri Müzesi: Gözcü Sok. No: 2 Ulus Ankara
Atatürk Orman Çiftliği: Gazi Mah. Yenimahalle Ankara
Alaaddin Sokak: Cumhuriyet Mah. Beypazarı Ankara
Yaşayan Müze: İstiklal Mah. Çınar Sok. No: 17 Beypazarı Ankara
İnözü Vadisi: Beypazarı-Kıbrıscık yolu üzeri Beypazarı Ankara
Boğazkesen Kümbeti: Kumsüren Mah. Kumsüren Sok. İnözü Vadisi girişi Beypazarı Ankara
Ankara Kalesi: Altındağ Ankara
Anıtkabir: Mebusevleri Mah. Çankaya Ankara
Siyah Beyaz: Kavaklıdere Sok. No: 3/1 Ankara
James Cook Cafe & Pub: Tunus Cad. No:19/A Kavaklıdere Ankara
Dib Sahne: Tunalı Hilmi Cad. No: 48/A Kavaklıdere Ankara

Son Haberler

Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi

                   Hz...

Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi :        Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında...

Lüks Araç Kiralama

Lüks Araç Kiralama                         &n...

Oto Kiralama

Konya Oto Kiralama   Eflatunpınar Hitit Su Anıtı Konya tarihçesi Konya'nın Tarihî GelişimiKony...

Günlük Araç Kiralama

Günlük Araç Kiralama   Nasıl Rezervasyon Yapılır? On-line olarak  internet sayfasından ara...

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.filokonya.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -