TRY  
Türkçe  

Mola Durakları

Yayınlanma Tarihi: 05/02/2021

Tatile gitmeye karar vermenin birçok farklı evresi bulunuyor. Önce nereye gideceğinizi buluyorsunuz, daha sonra yıllık izin tarihi, gideceğiniz kişilerin müsaitliği gibi tarihle ilgili detaylar devreye giriyor. En sonunda her şeye karar verip, yola koyulmak kalıyor geriye. Birbirinden tatlı heyecanlar, tüm yıl iple çekilen tatil ve yol boyunca keyiflenmenize neden olacak yol üzeri sürprizleri, kendinizi denize bırakmadan önceki ilk heyecanlarınız olacaktır. Ayrıca, molaların seyahat güvenliği için gerekliliğini de aklınızdan çıkarmamanızda fayda var.

Yola çıktıktan sonra mutlaka yolda bir şeyler yemek gerekir. Seyahatin en eğlenceli ve keyifli detayı yolda yenen birbirinden lezzetli yemeklerde saklıdır. Mola durakları içinde, her geçen gün ününe ün katanlar hangileri diye soruyorsanız, işte sizin için bir araya getirdiğimiz lezzet durakları;

Makas (Ankara Konya Yolu) – Baran Tesisleri : Baran Tesisleri’nden içeri girdiğiniz anda her şeyin taptaze olduğunu hissedeceksiniz. Gözleme, sac kavurma ve mis gibi köpüklü ayranı başınızı döndürecek kadar güzel.

Susurluk – Yörsan Tesisleri : Susurluk denilince akıllara hemen ayran geliyor. Yanında da ısırınca ağzınızda muazzam bir tat bırakan tostu! İstanbul ve Ankara’dan Ege’ye gidenlerin mutlaka yollarını Susurluk’la birleştirmesi gerekiyor. Bu lezzet, yapacağınız fazladan kilometrelere değer!

Afyon - İkbal Tesisleri : Sucuk ve pastırma denildiği zaman akıllara gelen ilimiz Afyon; Ankara’dan Akdeniz’e doğru yola çıkanların mutlaka mola durağı olarak kullanması gereken bir tesis. Lezzetine doyamayacağınız yemekler ve meşhur Afyon sucuğunun ekmek arasındaki rüya gibi görüntüsü, aklınızı başınızdan alabilir.

Akhisar – Ramiz Köfte : Yolu Akhisar’dan geçecek olanlar mutlaka acıkan karınlarını Ramiz Köfte’de doyurmalı, çünkü hem köftenin neden meşhur olduğunu anlayacaklar hem de köftecinin hemen arka bahçesinde yetiştirdiği birbirinden taze ve leziz yeşillikleri yeme şansları olacak. Hatta isterseniz kendiniz bile sofranız için yeşillik toplayabilirsiniz.

Bursa, Mudanya Yolu – Piliç Çevirme : Mudanya’ya giderken yolda fazla sayıda piliç çevirme durağı göreceksiniz. Hepsinin bu işte uzman olduğuna ve yediğiniz her şeyin uzun süre hafızanızdan çıkmayacağına emin olabilirsiniz.

Bolu – Cafer’in Yeri : Bolu Dağı’nda bulunan et lokantalarının içinde Cafer’in Yeri, son yıllarda en çok tercih edilen restoran. Çünkü gerçekten içeri girdiğinizde hem tavuğun hem de etlerin ne kadar harika bir şekilde önünüze geleceğini anlıyorsunuz. Yanında ayran ve çoban salata istemeyi ve şeker gibi soğanların tadına bakmayı unutmayın!

Selçuk – Petek Çöp Şiş : Selçuk yakınında yaşayan insanlar, sadece bu çöp şişten yiyebilmek için yollara koyuluyorlar. Geçerken mutlaka uğramanız gereken Petek, uygun fiyatlarıyla da sizi etkilemeyi başaracak. Üstelik, çöp şişin tadını da uzun süre unutamayacaksınız.

Antalya Aksu – Aslım Köfte : Daha önce yediğiniz tüm köfteleri unutun, Antalya çıkışında bulunan Aksu gerçek bir köfte cenneti. Taptaze ayranı, gerçekliğine inanmayacağınız yeşillikler, köftenin yağıyla kızarmış pide ve kusursuz köfte önünüze geldiği zaman, tatilin başladığını da hissedeceksiniz.

Samsun Çakallı – Menemen : Karadeniz seyahatinize karar verdiğiniz anda Samsun’da menemen yemeye de hazırlanmalısınız. Çakallı’da bulunan meşhur menemeni tatmadan Karadeniz’den ayrılmak, yapacağınız en büyük hatalardan biri olur.

Gökçebey (Batı Karadeniz) - Meşhur Köfteci Selami : Annelerinizin yaptığı köfteleri hatırlatacak Meşhur Köfteci Selami aynı zamanda nefis yoğurdu ve piyazıyla da başınızı döndürecek. Batı Karadeniz’e yolunuz düşerse, mutlaka Selami’de köfte yemelisiniz.

 

Son Haberler

Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi

                   Hz...

Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi :        Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında...

Lüks Araç Kiralama

Lüks Araç Kiralama                         &n...

Oto Kiralama

Konya Oto Kiralama   Eflatunpınar Hitit Su Anıtı Konya tarihçesi Konya'nın Tarihî GelişimiKony...

Günlük Araç Kiralama

Günlük Araç Kiralama   Nasıl Rezervasyon Yapılır? On-line olarak  internet sayfasından ara...

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.filokonya.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -