TRY  
Türkçe  

Filo Kiralamada Vergi Avantajları Nelerdir

Yayınlanma Tarihi: 05/02/2021

Filo Kiralamada Vergi Avantajları Nelerdir?

Filo kiralama, araç satın almak yerine ihtiyaca yönelik olarak uzun vadeli araç kiralama işlemidir. Şirketler, filo kiralama yöntemiyle birçok farklı alanda avantaj elde etmiş olurlar. Her sektör farklı sürelerde farklı sayıda ve modelde araca ihtiyaç duyar. Bu yüzden filo kiralama şirketlerinin müşteri memnuniyetini maksimum seviyede tutabilmesi; filo oto kiralamanın sunduğu avantajlar ve ihtiyaca yönelik çözümler sunmasıyla mümkün olur.

  • Araç yenilemede sağlanan kolaylık : Şirketler araç yenilemeye ihtiyaç duyduklarında satın almış oldukları araçları ikinci el değerine göre satışa çıkarırlar. Bu da defter değeri ile satış değeri arasındaki fark yüzünden vergi ödenmesi anlamına gelir. Hem aracın değerinin düşme riski hem de vergi zorunluluğu filo kiralama ile ortadan kalkar. Filo kiralamada vergilendirme söz konusu değildir.

  • KDV indirimi : Araç satın alma durumunda KDV bedeli maliyete ilave edildiğinden, indirilecek KDV olarak kullanım söz konusu olmaz. Filo kiralama durumunda ise kira faturasında yer alan KDV’nin tamamı indirilecek KDV olarak kullanılabilir. Kiralama faturaları muhasebede “gider” adı altında görülür. Böylece şirketler filo kiralama ile KDV indiriminden faydalanmış olur.

  • Motorlu Taşıtlar Vergisi : Araç satın alma durumunda Motorlu Taşıtlar Vergisi kanunen kabul edilmeyen gider olarak kabul edilir. Filo kiralamada ise Motorlu Taşıtlar Vergisi, kiralama bedelinin içerisinde yer alır. Bu da yine Motorlu Taşıtlar Vergisi bedelinin gider olarak gösterilebileceği ve vergiden düşürüleceği anlamına gelir.

  • Araç bakım ödemeleri : Araç muayenesi, araç bandrolü ve bunun gibi vergi bazlı ödemeler yine KDV’de olduğu gibi filo kiralama durumunda gider olarak gösterilir. Araç satın aldığınızda ise bu ödemeleri gider olarak gösteremezsiniz.

Filo kiralamanın diğer finansal avantajları nelerdir?

Filo kiralamanın vergi kolaylıkları dışında diğer finansal avantajlarına baktığımızda ise şunları söyleyebiliriz:

  • Boşa yapılan harcama yok : Aracı ne kadar kullanacaksınız o kadar süre için ödeme yaparsınız.

  • Muhasebe kayıtlarında kolaylık : Filo kiralama ile araçlar şirket varlıklarına eklenmez.

  • Bilançonuz güçlü olur : Vadesi gelmemiş ileri tarihli kira bedelleri mali borçlar arasında yer almayacağından bilançonuz güçlü görünür, borçlanma kapasitesi ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.

  • Taksitli ödeme avantajı : Araç satın aldığınızda toplu olarak, bir seferde nakit çıkışı yapmak zorunda kalırken, filo kiralama ile aylık sabit ücretler ödersiniz ve bu bütçenizi sarsmaz.

Araç kiralarken resmi işlemlerin hepsini gerçekleştirmeyi ve müşterilerine hem ödeme hem de kaza durumlarında maksimum yardımı yapmayı misyon edinmiş olan Filo Konya , 2007 yılından beri güvenle yol almanızı sağlamaktadır. Filo Konya ile iş hayatınızda çıktığınız yolda avantajlı ve güvenli bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

 

Son Haberler

Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi

                   Hz...

Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi :        Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında...

Lüks Araç Kiralama

Lüks Araç Kiralama                         &n...

Oto Kiralama

Konya Oto Kiralama   Eflatunpınar Hitit Su Anıtı Konya tarihçesi Konya'nın Tarihî GelişimiKony...

Günlük Araç Kiralama

Günlük Araç Kiralama   Nasıl Rezervasyon Yapılır? On-line olarak  internet sayfasından ara...

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.filokonya.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -