TRY  
Türkçe  

Konya

Yayınlanma Tarihi: 07/04/2021

Konya

Konya araba kiralama seçenekleri ile şehrin farklı noktalarına yayılan güzelliklerini hızla keşfedebilirsiniz. Konya’nın güzellikleri keyifli şehir dokusu, Anadolu Türk mimarisinin eşsiz örneklerini taşıyor olması, lezzetli ve kendine özgü mutfağı ile özetlenebilir. Ancak diğer pek çok ilimizden farklı olarak Konya, manevi açıdan da çok önemli bir nokta. Ünlü Türk İslam düşünürlerinin memleketi olan Konya, Tasavvuf felsefesi için de büyük önem taşıyor. Peki Konya’da neler yapabilirsiniz? Konya oto kiralama seçenekleri neler ve Konya rent a car ofislerinin müsait araçlarını nasıl görebilirsiniz?

 

Konya’da Ne Yapılır?

Kısa süreliğine Konya’da bulunuyorsanız, hemen Konya şehir merkezinden oto kiralama yaparak işe başlayabilirsiniz. Böylece konforlu bir biçimde ve özgürce şehri gezebilirsiniz. Yoğun kiralama olan Konya araç kiralama seçeneğinde olduğu gibi Konya'da da birbirinden farklı kiralık araç seçeneği sunar. İşe, Konya Alaaddin tepesini görerek başlayabilirsiniz. Yaz kış çok güzel görünen Alaaddin Tepesinde Alaaddin camii, külliyesi, türbesi gibi önemli eserler bir arada bulunuyor. Şehrin kalbi olarak görülen bu tepeden hemen sonra Mevlana Müzesi, Mevlana Türbesi, İplikci Camii gibi önemli noktaları da gezebilirsiniz. Konya’da Meram Bağları ve Tuz Gölü’de önemli doğal güzellikler arasında sayılabilir. Konya’nın simgelerinden biri olan Nasreddin Hoca Türbesi de mutlaka görülmelidir.

Konya lüks araç kiralama seçenekleri ile ya da Konya günlük araç kiralama fiyatları ile ilgili bilgi için filokonya.com ana sayfasına bakabilirsiniz.

Konya’da Ne Yenir?

Konya yemekleri ise damağınızda eşsiz bir tat bırakabilir. Bol kuşbaşı etle hazırlanan etli ekmek, tandırı, güveç ve diğer et yemekleri mutlaka tadılmalı. Dilerseniz bu yemeklere biraz detaylı bakalım.

  • Fırın kebabı:

Konya’ya gelip de fırın kebabı yemeden dönerseniz üzülürsünüz. Ağır ağır fırında saatlerce pişirilen kuzu etinin lezzetinin dünyada bir eşi yok.

  • Arabaşı:

Özellikle Konya’yı kış aylarında ziyaret etmeyi düşünüyorsanız arabaşı çorbası mutlaka tatmanız gereken bir lezzet. Tavuk veya hindi etinin pişirilmesi ile hazırlanan arabaşı çorbası, acı bir tada sahip ve bu özelliği ile şifa niyetine içiliyor.

  • Sacarası:

Özellikle etli ekmek sonrası tercih edilen bu tatlı Konya’nın en meşhur lezzetlerinden. Damağınıza bir güzellik yapmak istiyorsanız mutlaka sacarasına bir şans verin.

  • Höşmerim:

Konya mutfağında sıkça yapılan tatlılardan bir diğeri ise höşmerimdir. Görüntüsüyle un helvasını anımsatan bu tatlıyı seçkin tatlıcılarda bulabilirsiniz.

  • Mevlana Şekeri:

Konya’ya gelen herkesin mutlaka tadına baktığı bir şey varsa o da meşhur Mevlana şekeridir. Mevlana türbesi çevresinde bolca satılan bu şekerleri paket paket bavuluna dolduran insanlar görürseniz şaşırmayın.

Konya araç kiralama

Konya merkezden oto kiralama ile şehri daha konforlu bir biçimde gezip görebilirsiniz. Konyanın güzelliklerini keşfetmek, lezzet duraklarını kaçırmamak üzere Konya’dan araba kiralamak için filokonya.com’u kullanabilirsiniz. Konya’da uygun fiyatlı oto kiralama alternatiflerini ekranınıza anlık olarak yansıtacak olan sistemden güvenle online araç kiralama yapabilirsiniz. Konya’da kredi kartına taksitle araç kiralama yapmanıza olanak tanıyan filokonya.com ödeme sayfası, uluslararası güvenlik sertifikasıyla çalışır.

Konya Havalimanı araç kiralama için de filokonya.com üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Konya Havaalanı oto kiralama fiyatlarını karşılaştırabilir, en uygun seçeneği kolayca bulabilirsiniz.

Konya oto kiralama seçeneklerinin tamamı filokonya.com uygulaması içerisinde karşılaştırmalı olarak size sunuluyor. Kiralık araç ihtiyaçlarınızı bu şehirde rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Konya Havalimanı konumu itibariyle kiralama lokasyonları için ideal bir noktada. Konya araç trafiği yoğun olmayan bir şehir. Konya rent a car ofisleri lüks araç kiralama olanağı da sağlamakta. Konya havalimanı transfer yerine günlük araç kiralama seçenekleri hem daha ekonomik hem de daha konforlu. Akşehir Gölü, Mevlana Türbesi gibi birbirinden uzak lokasyonlar arasında rahatlıka arasında lüks araç kiralama seçenekleri ile de yolculuk yapabilirsiniz. Araç kiralama Konya şehrinde sıklıkla tercih ediliyor.

Konya’da gezilecek görülecek yerler

Konya’da gezerken mutlaka bir kiralık araç ihtiyacınız olacaktır. Kiralama lokasyonları, kiralama koşulları ve fiyatları hepsi kıyaslamanız için hazır bir altyapı ile size sunuluyor. Günlük araç kiralama, lüks araç kiralama gibi Konya araç kiralama denince aklınıza gelebilecek tüm seçenekleri bulabilirsiniz. Akşehir gölü gibi Konya Havalimanı üzerinden otoyolu takip ederek ulaşabileceğiniz pek çok nokta var Konya’da. Havalimanı transfer yerine Konya havalimanı araç kiralama gibi bir seçenek sizin için kesinlikle daha ideal olacaktır. Çünkü Konya araç kiralama sayesinde birbirinden uzak pek çok lokasyonu gezme şansınız olacaktır. bu yüzden Konya oto kiralama seçeneklerine göz atmadan yola çıkmayın. Gelelim Konya’da gezilecek yerlere...

  • Çatalhöyük

Çatalhöyük sadece Konya değil insanlık tarihinin başladığı bir medeniyet merkezi. Dünyanın ilk şehirleşme örneklerinin başında gelen Çatalhöyük, küresel çapta üne sahip bir neolitik kent. Merkeze bir hayli uzak olması sebebiyle rent a car yani araç kiralama seçeneklerini mutlaka değerlendirerek ulaşmanız gerekmekte.

  • Aziziye Camisi

Konya şehir merkezinde pek çok ziyaret edilecek nokta var. Bunlardan biri de Aziziye mahallesindeki Aziziye camisi. 1671 yılında yapılıp bir yangın atlatan tarihi yapı, 1867 yılında Sultan Abdülaziz tarafından annesi için yeniden yaptıran Aziziye Camisi mimari yapısıyla dikkat çekiyor.

  • Alaeddin Tepesi

Alaeddin tepesi ve içerisindeki Alaaddin Camisi Konya’nın sembol noktalarından biri. Höyük üzerinde yer alan Alâeddin cami Anadolu Selçuklu devrinin Konya’da en eski ve büyük camisi olarak bilinir. Sultan Alâeddin Keykubat tarafından 1221 yılında ibadete açılan bu yapıyı mutlaka görün.

  • Meke Gölü

Meke Gölü, çağlar boyunca çeşitli doğal aktiviteler sonucunda Meke Tuzlası olarak adlandırılan bölgede oluşmuş bir volkanik krater gölü aslında. Adını Meke kuşlarından alan ve göçmen kuşların Anadolu topraklarındaki mola yerlerinden olan bu bölge Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunuyor. Uzak oluşu gözünüzü korkutmasın  size araç kiralama seçenekleri ile konforlu bir ulaşım sağlıyor.

  • Konya Arkeoloji müzesi

Konya Arkeoloji müzesi mutlaka görülmesi gereken bir başka ziyaret noktası. Konya Arkeoloji müzesi İstanbul’daki arkeoloji müzesinden sonra Türkiye’nin en eski 2. Arkeoloji müzesi olma özelliğini taşıyor.

  • Sahib-i Ata külliyesi

Sahib-i Ata külliyesi, cami ve müzesi şehrin en ilginç yapılarından biridir. Sahib-i Ata caminin kesme taştan yapılan ana kapısının dünyada eşi benzeri bulunmamakta. Sahib-i Ata cami aynı zamanda Larende cami olarak bilinir. 1258 yılında Sahib-i Ata Fahrettin Ali tarafından yaptırılmıştır.

  • Sırçalı Medrese

Konya ziyaretinizde listenize mutlaka Sırçalı Medreseyi alın! Bu özel yapı Tebriz’deki Gök Mescit’in adeta bir kopyasıdır. Tarihte Tebriz ve Konya arasında büyük bağlantılar bulmak mümkün. Adeta iki kardeş şehir olan bu kentler birbirinin aynası gibi. Aynı Şems ve Mevlana gibi. Dışı mavi çinilerle kaplı medrese maalesef artık kapalı ve içindeki tarihi eserler farklı noktalarda sergilenmekte.

  • Mevlana Türbesi ve Şems Türbesi

Geldik Konya’nın en önemli ziyaret noktalarına. İlki kent merkezinde görülecek yerlerinden birisi olan Şems-i Tebriz’i nin mezarının olduğu camidir. Diğeri ise Konya denince akla ilk gelen dünya çapında bir ruhani rehber olma özelliği taşıyan Mevlana Celaleddin Rumi’nin ebedi istirahathanesidir. Mevlana camisi Kentin kalbinde yer alan yapı kompleksidir. Konya’nın en çok ziyaret çeken noktadır. Yurt dışından senede binlerce ziyaretçinin geldiği Mevlana, önemli bir turizm değeri olarak da görülebilir.

Tüm bu noktaları Konya oto kiralama ve kiralık araç seçeneklerini değerlendirerek gezmeniz mümkün. Konya araç filosu oldukça geniş bir kent ve Konya rent a car ofisleri lüks araç kiralama imkanı da sunuyor. Konya havalimanı araç kiralama açısından ideal bir nokta. Kiralama koşullarına  göz atıp gönül rahatlığı ile araç kiralayabilirsiniz. Kiralama lokasyonları açısından alternatifli bir şehir olan Konya’da havalimanı araç kiralama en sık tercih edilen nokta.

Son Haberler

Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi

                   Hz...

Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi :        Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında...

Lüks Araç Kiralama

Lüks Araç Kiralama                         &n...

Oto Kiralama

Konya Oto Kiralama   Eflatunpınar Hitit Su Anıtı Konya tarihçesi Konya'nın Tarihî GelişimiKony...

Günlük Araç Kiralama

Günlük Araç Kiralama   Nasıl Rezervasyon Yapılır? On-line olarak  internet sayfasından ara...

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.filokonya.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -