TRY  
Türkçe  

Konya Araç Kiralama

Yayınlanma Tarihi: 07/04/2021

Konya Araç Kiralama

Gez Dünyayı, Gör Konya’yı demişler. Tarihte başta Selçuklu İmparatorluğu’na olmak üzere birçok kez başkent olmuş bir şehir olan Konya’da araç kiraladığınızda en çok dikkat etmeniz gereken şey trafikte sayıca çok olan bisikletliler olacaktır. 240 km’lik bisiklet yollarının yanında Konya’da bisiklet yaygın olarak kullanılan bir ulaşım aracı.

Dervişler Şehri Konya’da Araç Kiralama: Şehri Keşfedin

Kiralık aracınızı teslim aldığınızda, bu sakin ve huzur dolu kentin en işlek birkaç caddesi olduğunu sanma hatasını düşmeyin. Konya Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri olmanın yanında, son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen kentlerimizden. Geniş ve düz bir araziye kurulmuş şehrin ferah yollarına çıktığınızda şehir merkezi olarak bilinen Alaaddin Tepesi etrafında kısa bir tur atabilirsiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtının bulunduğu bölgeyi gezip, ardından en işlek caddelerden olan Zafer civarında dolaştıktan sonra, şehri tepeden görmek ve manzaranın tadını çıkarmak için direksiyonu Akyokuş Tepesi’ne çevirebilirsiniz.

Konya’da Ucuz Araç Kiralama: Zamanda bir yolculuğa çıkın

Camiler, türbeler ve medreseler şehri Konya’da, Alaeddin Tepesi’ne çıkıp, Alaeddin Camii’yi gezebilirsiniz. Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat tarafından yaptırılan camide, 8 Selçuklu Sultanının da mezarı bulunmaktadır. Bu tepeye çıkmışken şehrin manzarasına karşı bir çay molası vermek isteyebilirsiniz. İnceminare, Karatay Medresesi ve İplikçi Cami, şehir merkezinde uğrayabileceğiniz tarihi yerlerden. Bu bölgede, teslim aldığınız kiralık otoyu park edebileceğiniz birçok güvenli otopark da bulunuyor.

Konya Rent A Car: Mutlaka ziyaret edin, Mevlana Türbesi

Sadece Konya merkezden değil civar ilçelerden de en güvenilir Rent A Car firmalarının otolarını en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz. Yılın her döneminde Dünya’nın her yerinden turist akınına uğrayan Mevlana Türbesi ve Müzesi’ni gezmeden Konya’yı görmüş sayılmazsınız. “Gel, ne olursan ol yine gel” diyen ve ömrünün büyük kısmını Konya’da yaşamış olan Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Şems-i Tebrizi’nin türbeleri birbirine çok yakın bölgelerde bulunuyor. “Rumi” olarak da bilinen Mevlana’nın türbesi çok dikkat çekici ve herkes tarafından bilinirken, Şems’in türbesi daha gösterişsiz ve daha az ziyaret edilen yerlerdendir. Aracınızı “Kayalıpark” olarak adlandırılan bölgedeki katlı otoparkların birine park ettikten sonra Mevlana’nın türbesinden Şems’in türbesine yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

Konya’da günlük araç kiralama: Sille ve Çatalhöyük

Konya’da en ekonomik fiyatlarla sunduğumuz binlerce araç modeli arasından ekonomik mi, lüks mü yoksa spor bir tercih mi yapmak istediğinize karar vermeniz yeterli. Konya’da en enteresan yerlerden biri eski bir Rum köyü olan ve cumbalı taş evleriyle, kilisesi, el sanatları ve şirin kafeleriyle Sille. Konya’nın güneydoğusundaki Hasan Dağı’na 100 km mesafede olan ve Cilalı Taş Devri’nden kalan bir yerleşim alanı olan Çatalhöyük UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor. Zamanınız olursa kiraladığınız araçla 1 saatlik sürüş mesafesinde bulunan Çatalhöyük’ü ziyaret etmenizi öneririz.

Konya Rent a Car: Tadı damağınızda kalacak yöresel lezzetler

Konya’da araç kiralamanız eğer bir haftasonuna denk geldiyse, hele ki bir de yaz mevsimiyse, hemen hemen her ara sokakta kurulan düğün pilavı sofralarına rastlayabilirsiniz. Bu cömert sofralarda sırayla sunulan yoğurt çorbası, kuru bamya çorbası, etli düğün pilavı ve zerde tatlısından tatmak için sadece misafir olduğunuzu söylemeniz yeterli. Ama bu şenlikli düğün pilavlarına yetişemediyseniz üzülmeyin. Konya mutfağı çok zengin ve yöreye özgü “etliekmek”, fırın kebabı olarak da bilinen tandır kebabı ve höşmerimin sizi lezzet yolculuğuna çıkaracak. Etliekmek için ünlü zincir Cemo, tandır kebap içinse Kebapçı Hacı Şükrü kiraladığınız araçla hızlıca ulaşabileceğiniz adresler arasında.

Son Haberler

Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi

                   Hz...

Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi :        Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında...

Lüks Araç Kiralama

Lüks Araç Kiralama                         &n...

Oto Kiralama

Konya Oto Kiralama   Eflatunpınar Hitit Su Anıtı Konya tarihçesi Konya'nın Tarihî GelişimiKony...

Günlük Araç Kiralama

Günlük Araç Kiralama   Nasıl Rezervasyon Yapılır? On-line olarak  internet sayfasından ara...

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.filokonya.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -