TRY  
Türkçe  

Aksaray Araç Kiralama

Yayınlanma Tarihi: 10/04/2021

Aksaray Araç Kiralama

Konumu itibarıyla Türkiye’nin en çok turist alan şehirleri arasında Aksaray’ı sayabiliriz. Çünkü Kapadokya’ya gelen hemen herkesin yolu Ihlara Vadisi başta olmak üzere Aksaray’da bulunan yerlerden geçer. Aksaray’a geldiğinizde yapmanız gereken ilk şey ise araç kiralamak. Daha sonra şehre ayırdığınız zaman ve kişisel beğenilerinize göre hazırladığınız gezi planına başlayabilirsiniz.

 

Aksaray’da neden araç kiralamalıyım?

Aksaray, Türkiye’nin en çok ziyaretçi ağırlayan bölgelerinden Kapadokya’nın bir kısmına dahil. Çok sayıda tarihi ve turistik değerin yanı sıra benzersiz doğal güzellikleriyle de pek çok yeri görülmeye değer. Ancak bu yerleri gezerken mutlaka özel aracınız olması gerekiyor. Çünkü civardaki gezilecek yerlere ulaşım için araç kiralamak, şehir içine ya da çevre il ve ilçelere ulaşımınızı büyük oranda kolaylaştıracak.

 

Aksaray’da mutlaka görmeniz gereken yerler

Bir kanyon vadisi olan Ihlara Vadisi, yalnız Aksaray’ın en dikkat çekici yerlerinden biri değil, ayrıca dünyanın da ikinci en büyük kanyonudur da. Bitki örtüsü ve içinde bulunan kiliselerle Ihlara Vadisi doğasıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Vadinin içerisinde kolaylıkla geçilebilecek bir yürüyüş yolu ve nehrin üzerindeki masalarıyla sakin bir kafe de yer alıyor. Ağaç Altı Kilisesi, Yılanlı Kilise ve Sümbüllü Kilise vadinin içindeki önemli yapılar arasında.

Aksaray’da bulunan Selime Katedrali ve Peri Bacaları da Ihlara Vadisi’nin çıkışında bulunuyor. Eskiden hem dinlenmek hem de ibadet etmek için kullanılan bu bölge, bugün yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Belisırma Köyü de en çok ilgi gören yerler arasında. Burada bulunan Kırkdamaltı Kilisesi, 1200’lü yılların sonundan günümüze kalan yapılardan biri.

Aksaray’ın merkezindeki Eğri Minare de 1200’lü yıllardan bugüne miras kalan eserlerden biridir ve tuğlasının renginden dolayı “Kızıl Minare” olarak da anılır.

Şehir aynı zamanda Ziga kaplıcalarıyla da büyük ilgi görüyor. Çok sayıda hastalığa iyi geldiği söylenen bu kaplıcalar yılın her döneminde şifa bulmaya ve dinlenmeye gelenlerin akınına uğruyor.

Eski İpek Yolu üzerinde yer alan Sultanhanı, Anadolu Selçuklu Devleti’nden günümüze kalmış değerlerden biri ve o zamanlar kervanlar için inşa edilmiş en büyük han olma özelliği taşıyor.

 

Aksaray’da ne yenir, ne içilir?

Tahıl ürünlerinin ve hayvancılığın oldukça fazla gelişmesi nedeniyle Aksaray’da buğday ürünleri ve hayvansal kaynaklı yemekleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Aksaray’ın en ünlü lezzetleri arasında yufka, sıkma, çörek, erişte, mantı gibi hamur işlerini sayabiliriz. Ayrıca Kapadokya’da sıklıkla karşılaşacağınız testi kebabının en lezzetli seçeneklerini Aksaray’da bulmanız mümkün.

 

Filo Konya Aksaray Araç Kiralama

Son Haberler

Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi

                   Hz...

Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi :        Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında...

Lüks Araç Kiralama

Lüks Araç Kiralama                         &n...

Oto Kiralama

Konya Oto Kiralama   Eflatunpınar Hitit Su Anıtı Konya tarihçesi Konya'nın Tarihî GelişimiKony...

Günlük Araç Kiralama

Günlük Araç Kiralama   Nasıl Rezervasyon Yapılır? On-line olarak  internet sayfasından ara...

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.filokonya.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -