TRY  
Türkçe  

Niğde Araç Kiralama

Yayınlanma Tarihi: 10/04/2021

Niğde’de neden araç kiralamalıyım?

Türkiye’nin en çok ziyaretçi ağırlayan illerinden biri olan Niğde’ de, çok sayıda tarihi ve turistik değerin yanı sıra benzersiz tarihi Niğde evleri de görülmeye değer. Ancak bu yerleri gezerken mutlaka özel aracınız olması gerekiyor. Çünkü civardaki gezilecek yerlere ulaşım için araç kiralamak, şehir içine ya da çevre il ve ilçelere ulaşımınızı büyük oranda kolaylaştıracak.

Niğde’de mutlaka görmeniz gereken yerler

Geleneksel Niğde evleri Niğde ili merkez Kadıoğlu Sokak ve Cullaz sokakta bulunmaktadır. Aşağı Kayabaşı Mahallesi, Kadıoğlu Sokak’ta ve Songur Mahallesinde yer alan bu yapı topluluğu Niğde kentindeki geleneksel Türk evi özelliklerini ayrıntılı bir biçimde yansıtmaktadır.

Ülkemiz coğrafi konum nedeni ile asırlar önce Doğu-Batı arasında bir köprü görevi gören İpek Yolunun en önemli kavşak noktalarından biri olmuştur. 600 bin yıllık tarihin izlerine rastlanan ve günümüzden itibaren 10 bin yıllık kesintisiz bir yerleşke merkezi olan Niğde, Anadolu tarihinde en eski antik yol olarak bilinen Kral yolunun da güzergahında bulunmaktadır. Bu sebeple burada bir çok Hanlar, Bedestenler ve Kervansaraylar bulunmaktadır.

Tarihi Gümüşler Manastırına da ayrı bir parantez açalım; Manastırın yer aldığı Gümüşler Kasabasının Orta Çağ’daki adı ve tarihi hakkında dönem kaynağı bulunmamaktadır. Büyük bir kaya kilisenin içine oyulan manastır Kapadokya bölgesindeki günümüze iyi korunarak gelmiş ve en büyük manastırlardan birisidir.

Kapadokya’da kayaya oyulmuş pek çok manastır bulunmaktadır ve bazı bilim adamları bunları yemekhaneli (trapezalı) ve açık avlulu olmak üzere iki grupta ele almaktadırlar. Gümüşler Manastırı ikinci grup dâhilindedir. Manastırın en önemli yapısı, kompleksin kuzeyinde yer alan kilisedir. Dört serbest destekli kapalı Yunan haçı planlı kilisenin kuzey haç kolunun kuzeyinde iki mezar nişi, naosun batısında beşik tonoz örtülü iki giriş mekânı bulunmaktadır. Manastır da yer alan diğer mekânların pek çoğunun işlevi bilinmemektedir.

Niğde’de ne yenir, ne içilir?

Niğde ilimizinde kendi yöresel mutfaklarındaki lezzetleri sırasıyla sayalım, Niğde tavası, Ekşili pırasa çorbası, Papara, Soğan yahnisi, Sütlü Çorba, ayva boranası, Halvetler, Tatlı dürüm, Bamya, Nohutlu kuru etli çanak, üzüm boranası, cılbır, oğma çorbası, Mang çorbası, Karlamaç ve köfter başlıca yöresel yemekleridir. 

Filo Konya Niğde Araç Kiralama 

Son Haberler

Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi

                   Hz...

Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi :        Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında...

Lüks Araç Kiralama

Lüks Araç Kiralama                         &n...

Oto Kiralama

Konya Oto Kiralama   Eflatunpınar Hitit Su Anıtı Konya tarihçesi Konya'nın Tarihî GelişimiKony...

Günlük Araç Kiralama

Günlük Araç Kiralama   Nasıl Rezervasyon Yapılır? On-line olarak  internet sayfasından ara...

ARAÇ FİLOSU En uygun fiyatlarla en kaliteli araç kiralama hizmeti!

ÜYELİK İŞLEMLERİ Hemen ücretsiz üye olun, rezervasyon takibini kolayca yapın!

EKSTRA SEÇENEKLER Rezervasyonun ekstraları ile sürüşünüzü kolay ve güvenli yapın!

BİZE ULAŞIN Her türlü soru ve sorununuz için bize hemen ulaşabilirsiniz!

https://www.filokonya.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -